Vesti – Rubin

Vesti

AD „Rubin“ Kruševac zakazao je za dan 12. decembar 2020. godine Vanrednu skupštinu. Ona će početi u 10 časova u prostorijama AD „Rubin“ u Kruševcu, ulici Cara Lazara broj 291.
Za sednicu vanredne skupštine predlažen je dnevni red:
1. Izbor predsednika Skupštine akcionara, zapisničara i članova Komisije za glasanje
2. Usvajanje Zapisnika sa prethodne sednice Skupštine održane 9. novembra 2020.
3. Donošenje Odluke o konverziji duga AD „Medela“ koje ima prema AD „Rubin“ u kapital
4. Razno
Poziv za vanrednu Skupstinu za 15 12 2020

AD „Rubin“ Kruševac zakazao je za dan 9. novembar 2020. godine Vanrednu skupštinu. Ona će početi u 10 časova u prostorijama AD „Rubin“ u Kruševcu, ulici Cara Lazara broj 291.
Za sednicu vanredne skupštine predlažen je dnevni red:
1. Izbor predsednika Skupštine akcionara, zapisničara i članova Komisije za glasanje
2. Stavljanje van snage Odluke o promeni načina organizovanja prelazak iz javnog u nejavno AD od 04.04.2016. godine
3. Donošenje Odluke o povlačenju akcija društva sa regulisanog tržišta, odnosno MTP BELEX i prestanku svojstva javnog društva
4. Razno

Poziv za Vanrednu skupštinu PDF

UZ VINARIJU “RUBIN”, SAD JE VEĆ IZVESNO, IDU SAMO MEDALJE I PRIZNANJA!

JASNO JE DA SE 65 GODINA TRADICIJE NIJE MOGLO LEPŠE OBELEŽITI, VEĆ NOVIM LEPIM VESTIMA.

Na takmičenju Decanter, vino Prokupac 2017 osvojilo je još jednu medalju u nizu – srebrnu. Tako, da sada, Prokupac, autohtona sorta Srbije, ima već tri medalje: zlatnu (Vino Ljubljana, jedno od najstarijih takmičenja u svetu) i srebrnu, s nedavnog AWC 2020 u Beču.

Prestižne pozicije u ovoj godini pripale su i vinima Amante Carmen i Merlot . Svega dve godine od pojavljivanja na tržištu, bilo je dovoljno da Amante Carmen osvoji već šest medalja, a samo u ovoj godini dobitnik je dve zlatne i jedne srebrne.

Vino Merlot 2017 lansirano u julu prosle godine, za samo godinu svog postojanja osvojilo je već tri medalje – dve zlatne i jednu bronzanu.

Iz srca radnika kruševačke vinarije do pića i medalja, ljubalju je satkan put kvaliteta, a brzo i lako fantastična Rubinova pića lako nađu put do onih s istančanim ukusom.

Tako, medalje su u ovoj godini osvojili i – Rubinov Vinjak, Vinjak 5, Amante Aurora, XO, Cabernet Sauvignon…

Do novih medalja, titula, uspeha…

Odbor direktora AD „Rubin“, dana 29. maja 2020. godine, uputio je poziv za redovnu Skupštinu akcionara AD „Rubin“ Kruševac. Skupština će se održati 29. juna 2020. godine sa početkom u 12 časova i to u sedištu društva u Kruševcu, u ulici Nade Marković broj 57.

U prilogu je i kompletan poziv, sa dnevnim redom…

Na 26. međunarodnom takmičenju MUNDUS VINI 2020 održanom u Nemačkoj, vinarija Rubin  osvojila je dve zlatne medalje za vina: Rubin Merlot 2017 i Amante Carmen 2016. Veličinu ovog prestižnog takmičenja oslikavaju impresivne cifre: konkurencija od 7,500 vina koje je ocenjivao žiri od 268 eksperta iz 54 zemlje sveta.

Ovo je već četvrta medalja sa svetskih takmičenja za premium vino Amante Carmen, kupaže sorti Prokupac, Marselan i Merlot. Prva svetska medalja za novo vino Merlot 2017, lansirano u septembru 2019. godine najznačajnija je potvrda kvaliteta ovog proizvoda. Vino Merlot 2017 deo je najbrže rastuće palete u vinariji „Vina sa pečatom“.

– Ponosni smo što su vina iz Srbije osvojila zlatne medalje na još jednom svetskom takmičenju. Ovom nagradom opravdano je poverenje naših potrošača. U vinariji smo od 2008. godine zakupili i zasadili preko 800 hektara vinograda i danas imamo ukupno 1.200 hektara zemlje pod vinogradima. Razvoj vinogradarstva fokusiramo na deo centralne i  južne Srbije, a prioritet nam je rejon Tri Morave u kome je locirana sama vinarija, gde se i nalazi najveći deo naših vinograda. Nagrade i medalje na svetskim takmičenjima koji se nižu iz godine u godinu, govore o predanosti naših zaposlenih u proizvodnji i negovanju vina vrhunske klase – istakao je generalni direktor vinarije Rubin Zoran Bekrić.

Vinarija Rubin je tradicionalno i ove godine, u okviru 11. Međunarodnog sajma vina BEOWINE, od 20. do 23. februara predstavila svoja vina.

Ove godine smo, kao pravi domaćini, gostima ponudili da uživaju u portfoliju vrhunskih Vina sa pečatom, premium vinima – Amante Carmen i Amante Aurora, kao i u degustaciji penušavih vina Vronsky.

BEOWINE je najveći i najugledniji vinski događaj u Srbiji i regionu u okviru kog nastupaju izabrane domaće, regionalne i svetske vinarije. Posebnu čast nam je svojim prisustvom priredila naša poznata džez pevačica i brend ambasador Rubina – Lena Kovačević.

Vinarija Rubin je izazvala veliko interesovanje, kako kvalitetom proizvoda, tako i modernim štandom sa fokusom na vina Amante, koja odišu elegancijom i drugačijim izgledom, ali i na Vinima sa pečatom – osam sortnih vina, o čijem kvalitetu govore mnogobrojne međunarodne nagrade i priznanja.

Posetioci su sa zadovoljstvom i znatiželjom konzumirali sve naše proizvode, a u prilici su bili da probaju i nadaleko čuveni Rubinov arhivski Vinjak.

Lepršavo i elegantno polusuvo vino, ružičaste boje, potpuno drugačije od ostalih. Veselo i razdragano, sa posebnim osećajem elegancije. Prva boca ovog veličanstvenog vina proizvedena je početkom sedamdesetih, od grožđa iz Rubinovih vinograda. Ovog puta, stiže na police sa novom etiketom i ambalažom sa navojnim zatvaranjem.
Rubinov Rose je intenzivnog i primamljivog mirisa, mekog i harmoničnog ukusa, dobar za aperitiv, odličan uz obrok, lepo će se složiti uz laganiji letnji dezert. Tako, harmonično i pitko vino, laganog ukusa u kojem su slast i kiseline u odličnom balansu, vuče misli ka dobrom provodu i raspoloženju. Svilenkaste teksture koja nudi osećaj mekoće i slasti, odličan pratilac raznih prolećnih i letnjih laganih salata, pašteta od ribe, suvog mesa. Rose vino podjednako dobro “leže” uz morske plodove, grilovanu ili dimljenu ribu. Izvrstan je uz jela sa roštilja. Sir i vino su najpopularnija, a ujedno i delikatesna kombinacija, a Rose će se fantastično složiti uz laganije, sveže sireve poput mocarele, kao i uz kremastije slane sireve, poput grčke fete
i domaćeg belog punomasnog kravljeg sira. Rose vino se dobro slaže i uz voće i povrće.

U novoj namenskoj boci, savremenog zatvarača, uz lako uočljivu etiketu, imamo potpuno pravo na suprotan izbor hrane – ako je to ono što želimo. Oni koji žele da se zaslade, uz Rose se mogu poslužiti jabukama, breskvama ili jagodičastim voćem, u kombinaciji sa voćnim sladoledom. Rose vino je najbolje poslužiti na temperaturi od 7°C do 13°C, kao i bela vina. Dok se uživa u božanskim kombinacijama Rose vina, valja znati I da, umerena konzumacija, čaša ili dve, pruža niz pozitivnih efekata na vaš organizam. Rose sadrži blagotvorne polifenole koji značajno snižavaju LDL (loš holesterol) i regulišu krvni pritisak. Takođe, njegova protiv-upalna svojstva smanjuju rizik od reumatidnog artritisa.

Rubinov Rose – BROJ JEDAN u Srbiji!

rubin-rose