Prokupac je Čuvarkuća

P r o k u p a c j e Č u v a r k u ć a

Facebook
Twitter
LinkedIn

Prokupac vinarije Rubin iz linije Vina sa pečatom postao je 20. nosilac žiga „Čuvarkuća“ u okviru projekta Privredne komore Srbije nazvanom „Stvarano u Srbiji“. Na taj način se i Rubinovo vino priključilo paleti poznatih srpskih brendova koji su zaslužili ovaj žig.

Enolozi vinarije Rubin još su osamdesetih godina prošlog veka sagledali važnost prokupca i podigli nove zasade stare srpske sorte grožđa. Zahvaljujući tome Rubin danas ima najveći zasadi prokupca u Srbiji, na čak 50 hektaraa plantaže se nalaze na šest različitih lokacija: Bačina, Grevci, Jasenje, Žitorađa, Dragovac i Bojnik.

Što se vina tiče, Rubinov Prokupac je čisto i dopadljivo vino sa 13% alkohola, bogato aromama crvenog voća i solidno dugom završnicom. Hrana uz koju se preporučuje su tradicionalna srpska jela, dimljeno i suvo meso, sve vrste crvenog mesa, teleće i jagnjeće pečenje, divljač.

Uz potvrdu kvaliteta na najznačajnijim internacionalnim nadmetanjima, gde su osvojene srebrne medalje u Beču (AWC) i Londonu (WWA Decanter), te cenu koja je dostupna najširem krugu ljubitelja vina, jasno je zbog čega je Rubinov Prokupac sada i „Čuvarkuća“ srpskih vrednosti. Jer žig „Čuvarkuća“ edukuje potrošače o važnosti kupovine tih proizvoda, o njihovom visokom kvalitetu i domaćem poreklu.

从以下下载: vino.rs

Katerina Monroe
Katerina Monroe

@katerinam •  More Posts by Katerina

Congratulations on the award, it's well deserved! You guys definitely know what you're doing. Looking forward to my next visit to the winery!