Zlatna medalja za srpska vina na najstarijem ocenjivanju vina na svetu; vino Ljubljana 2018

Z l a t n a m e d a l j a z a s r p s k a v i n a n a n a j s t a r i j e m o c e n j i v a n j u v i n a n a s v e t u ; v i n o L j u b l j a n a 2 0 1 8

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na zvanično najstarijem takamičenju ocenjivanja vina u svetu, 60-om međunarodnom ocenjivanju „Vino Ljubljana 2018.“, kompanija RUBIN AD osvojila je zlatnu medalju za vino Prokupac, našu autohtonu sortu, i dve srebrne medalje za bela vina: Chardonnay i Sauvignon Blanc. U konkurenciji ovog takmičenja je bilo 425 vina poreklom iz 15 zemalja, a ocenjivao ih je žiri od 43 profesionalaca iz sveta vina, iz 22 države.

“Ponosni smo što je vino kompanije Rubin od autohtone sorte grožđa iz Srbije, dobilo zlatnu medalju na ovom prestižnom svetskom takmičenju i što je još jednom potvrđen kvalitet i predanost naših zaposlenih u proizvodnji i negovanju vina sa Lazareve zemlje. Ovom nagradom smo potvrdili uspeh iz 2017.godine i dobijeno priznanje od strane Ministarstva poljoprivrede – Ljubičastu plaketu –za najbolja vina iz Srbije sa zaštićenim geografskim poreklom.“- istakla je gen.dir kompanije RUBIN AD, dr Danijela Jovanović.

Katerina Monroe
Katerina Monroe

@katerinam •  More Posts by Katerina

Congratulations on the award, it's well deserved! You guys definitely know what you're doing. Looking forward to my next visit to the winery!