N a š a P r i č a

Vinjak je proizvod po kome se identifikujemo, baštinimo i ponosimo već 65 godina. U njegovo stvaranje smo uneli hrabrost, tradiciju i večnu umetnost ukusa.

Vinjak je piće prepoznatljivog, prirodnog ukusa i mirisa. Da li ste znali da se Vinjak pravi od grožđa. Destilacijom najkvalitetnijih vina i njihovim starenjem u hrastovoj buradi postiže se autentična aroma i ukus ovog sada već legendarnog Rubinovog proizvoda. Tehnologija proizvodnje Vinjaka identična je tehnologiji proizvodnje konjaka, a suštinska razlika između ova dva pića jedino je u nazivu. Te davne godine kada je proizvedena prva flaša, odlučeno je, budući da se proizvodi od vrhunskog vina, ovaj proizvod simbolično nazove – Vinjak.

Sve je počelo u Kruševcu, davne 1958. godine, kada su prva hrastova burad napunjena vinskim destilatom krenula na odležavanje i starenje. Oblivena Suncem, ova burad su postala simbolična slika po kojoj se Rubin i danas prepoznaje.

Proizvedeno je piće prirodnog, čarobnog ukusa i prepoznatljivog mirisa.

Postoji puno legendi o ovom sada već kultnom piću. Jedna od njih je da su Rubinov Vinjak prvo probale kafanske meraklije u Prokuplju. Nakon što su ga prvi konzumenti otkrili, počeli su da se nadmeću u superlativima hvaleći novi Rubinov proizvod. Ubrzo je stigla i prva zvanična narudžbenica iz ovog grada: 2 vagona Vinjaka. I tako je sve počelo, i uspešno traje!

Naša priča

K a k o j e s v e p o č e l o

SLIKA 11
Medalje

S v e t s k a p r i z n a n j a

Bitni ljudi

Z a n a š u s p e h

fff

Miljan Đokić

SEKTOR VINOGRADARSTVO

Uniiverzitet u Beogradu – Poljoprivredni fakultet, smer voćarstvo i vinogradarstvo.
Zajedno sa kolegama iz sektora vinogradarstva kontroliše, neguje i održava vinograde zdravim tokom cele godine, kako bi svaka godina bila blagorodna.

violet rubin

Violeta Živić

Rukovodilac i enolog pogona za proizvodnju vina

Diplomirani inženjer prehrambene tehnologije biljnih proizvoda.

Poljoprivredni fakultet Zemun, Univerziteta u Beogradu.

Sa svojim timom, obezbeđuje proizvode vrhunskog kvaliteta. To potvrđuju I brojne medalje koje naša vina osvajaju na svetskim takmičenjima.

goran-djurdjevic

Goran Đurđević

Sudski Veštak za Vina i Jaka Alkoholna Pića

Diplomirao 1997. god na Jakim Alkoholnim Pićima. Iste godine se zaposlio u Rubinu, kao tehnolog u proizvodnji.
Od 1998.-2006. godine radi kao tehnolog u RJ Vinarstvo.

Od 2006-2021. rukovodi Radnom Jedinicom “Jaka Pića“.

Intenzivno se bavio izučavanjem srpskog hrasta, metodama tostiranja i njegovim uticajem na kvalitet odležalih pića.
Održao više predavanja iz oblasti proizvodnje vina i rakija.

Kreirao vina i rakije koji su osvajala najvišja odličja na svim većim sajmovima u zemlji i inostranstvu.

Rad u Rubinu mu je omogućio usavršavanje u najvećim destilerijama u Italiji, Španiji i Francuskoj.

Od 2014. je Sudski Veštak za Vina i Jaka Alkoholna Pića.

Prekretnice

P r e k o š e s t d e c e n i j a i s t o r i j e

1955

Osnovana vinarija Rubin

Vinarija RUBIN je osnovana 1955. godine za proizvodnju i trgovinu grožđem i vinom, alkoholnim i bezalkoholnim pićima. Osnovni cilj je bio razvoj vinogradarstva i proizvodnja vina i alkoholnih pića na bazi grožđa i vina u regionu Kruševca.

60-ih

Flaširanje proizvoda

Tih šezdesetih, Rubin je započeo sa flaširanjem sopstvenih proizvoda, a vremenom je formirao i veoma jaku distributivnu mrežu za svoje proizvode. Uporedo sa ovim, Rubin je razvio i jako dobre odnose sa okolnim zadrugama u regionu Kruševca, što je dovelo do značajnog rasta vinogradarskih površina, ali pod zasadom svetski poznatih sorti grožđa za proizvodnju vina i vinjaka.

70-ih

Izgradnja novog podruma za proizvodnju Vinjaka

Ranih sedamdesetih Rubin je investirao u veoma značajne projekte, urađena je rekonstrukcija destilacione opreme, koja je omogućila značajno ubrzavanje procesa i poboljšanje kvaliteta dobijenih destilata. Među najvažnijim projektima iz tog vremena, svakako je i izgradnja novog podruma za proizvodnju vinjaka, koji je bio neophodan, s’obzirom da je RUBIN postao najveći i najpoznatiji proizvođač vinjaka u tadašnjoj Jugoslaviji, dok je istovremeno bio i najveći proizvođač ove vrste pića u ovom delu Evrope.

80-ih

Najsavremenija linija za punjenje naših proizvoda

Tokom osamdesetih godina, razvoj Rubina karakteriše nekoliko velikih investicija, u to vreme, najsavremenije linije za punjenje kako vina tako i alkoholnih pića.

90-ih

Širenje vinograda

Devedesetih, iako u teškim vremenima, Rubin je našao načina da investira u širenje sopstvenih vinogradarskih zasada i razvoj samog vinarstva, i u 21. vek je ušao sa oko 600 ha vinograda pod svetski priznatim internacionalnim sortama grožđa.

2018

Unapređena tehnologija proizvodnje Vodke

u saradnji sa firmom Tehno filter iz Rusije uvedena je nova tehnologija u procesu proizvodnje Atlantic Vodke. Postrojenje poslednje generacije, izum i patent Akademika prof Vladimira Tarasova, zasnovano je na visoko specifičnim i hemijski aktivnim filtracijama kojima se

dobija vodka vrhunskog kvaliteta. Kvalitet Atlantic Vodke je podignut na nivo svetskih proizvođača vodki.

održivost

O n a m a

Kompanija Rubin se nalazi u jugoistočnoj Evropi, terenu idealnom za gajenje vinove loze, na geografskoj širini na kojoj su smeštene najpoznatije svetske vinarije i vinogradarske oblasti, Bordo u Francuskoj i Toskana u Italiji. Najveći je proizvođač grožđa, vina i žestokih alkoholnih pića u svojoj zemlji, sa tradicijom dugom preko 60 godina. Poseduje najveće površine vinograda u rodu – 1.200 hektara i najveći broj vina sa zaštićenim geografskim poreklom u zemlji. Prednost kompanije je zaokružen proces proizvodnje vina: od sopstvenih vinograda, preko pinterske radionice gde se izrađuje burad, do proizvodnje vina vrhunskog kvaliteta.

Kompanija Rubin se nalazi u jugoistočnoj Evropi, terenu idealnom za gajenje vinove loze, na geografskoj širini na kojoj su smeštene najpoznatije svetske vinarije i vinogradarske oblasti, Bordo u Francuskoj i Toskana u Italiji. Najveći je proizvođač grožđa, vina i žestokih alkoholnih pića u svojoj zemlji, sa tradicijom dugom preko 60 godina. Poseduje najveće površine vinograda u rodu – 1.200 hektara i najveći broj vina sa zaštićenim geografskim poreklom u zemlji. Prednost kompanije je zaokružen proces proizvodnje vina: od sopstvenih vinograda, preko pinterske radionice gde se izrađuje burad, do proizvodnje vina vrhunskog kvaliteta.

Vinski podrum kompanije je kapaciteta 22,5 miliona litara, dok je kapacitet podruma za pića tipa konjaka 15 miliona litara, od čega je 6 miliona u hrastovim buradima (12.000 hrastovih buradi od 500l za odležavanje destilata), što ga čini jednim od najvećih drvenih podruma u Evropi.

Rubinov portfolio obuhvata vina i žestoka alkoholna pića, sa preko 80 proizvoda. U kategoriji vina se nalaze stona, kvalitetna i vrhunska vina, kao i penušava vina koja se proizvode po klasičnoj Champenoise metodi. Rubinov Vinjak, vodka, pelinkovac, likeri za koktele i rakije, poznati su brendovi u kategoriji žestokih alkoholnih pića. Značajnu inovaciju u proizvodnji alkoholnih pića čine novi proizvodi u limenci: Špriceri, Vinjak Cola i Barman RTD.

Godišnja prodaja kompanije je preko 17 miliona litara alkoholnih pića. Proizvodi se izvoze u preko 20 zemalja sveta, od Amerike do Australije. Na inostranim tržištima se konkuriše isključivo kvalitetom.