Rubinov vinjak postaje nezamenljiv segment najuglednijih svečanosti, gde publiku čine sve sami autoriteti u privredi, kulturi, umetnosti, turizmu, sportu, šou biznisu.
20 godina od nastanka Vinjaka, davne 1978. počela je proizvodnja čuvene Rubinove Petice, proizvedene od vinskih destilata koji su u hrastovoj buradi starili najmanje 5 godina. Zvali su je i Vitez, Rogonja, zbog viteške kapice. Bio je i Vinjak 600 – specijalno punjen za obeležavanje 600 godina od Kosovskog boja. A danas, ovo piće je čuvena Petica, u novom elegantnom odelu. Bio i ostao odličje pravih vrednosti, omiljen među konzumentima. Vinjak je nadmašio sve prethodne rekorde proizvoda, po broju osvojenih odličja i priznanja za kvalitet, osvojenih na najpoznatijim svetskim manifestacijama u zemlji i svetu. Vinjak je osvojio čak 99 zlatnih medalja, 9 Grand prija, 43 puta bio je Šampion sajmova. U Rimu, komisija za prirodna alkoholna pića Međunarodne organizacije FAO, dodelila je Rubinovom Vinjaku Veliku zlatnu medalju, sa obrazloženjem da: “Rubinov Vinjak doprinosi afirmaciji savremenog vinarstva i razvoju vinogradarske proizvodnje”.
Svetsko priznanje Vinjaku doprinela je i Velika zlatna medalja za kvalitet, ni manje ni više nego iz Bordoa, koju međunarodni žiri experata dodeljuje samo pićima premium klase.
Godinama se nagrade nižu iz zemlje i sveta: iz grada Konjaka, Bordoa, Burgasa, Jalte, Sofije, Madrida. Od svog nastanka pa do danas, Vinjak je prodat u rekordnoj količini od 400 miliona litara. Od samog osnivanja, pinteri u vinariji Rubin prave burad isključivo od prvoklasnog srpskog hrasta kitnjaka sa Homoljskih planina, u kojima odležava Rubinov Vinjak. Danas, 60 godina kasnije, kapacitet podruma Vinjaka iznosi 15 miliona litara, od čega je 6 miliona litara u hrastovim buradima. U pitanja je 12.000 buradi od 500 litara izrađenih u Rubinovoj pinterskoj radionici za odležavanje destilata, što ga čini jednim od najvećih drvenih podruma u Evropi. Povodom ovog jubileja, generalni direktor Rubina, dr Danijela Jovanović, izjavila je: “Vinjak je jedan od najprepoznatljivijih brendova ne samo u Srbiji već i u regionu. Za ovih 60 godina je sam izgled proizvoda nekoliko puta redizajniran, lansirane su specijalne edicije kao što je obeležavanje 600 godina od Kosovske bitke (Vinjak 600), ali je ono najvažnije ostalo nepromenjeno – vrhunski kvalitet ovog proizvoda zbog čega je stekao široku bazu konzumenata. Održavanje konstantnog kvaliteta omogućava posedovanje sopstvene sirovinske baze jer Rubin ima najveće površine pod vinogradima u Srbij – čak 1.200 hektara, a ove godine smo iz sopstvene berbe i iz otkupa obezbedili blizu 12 miliona kilograma grožđa. Proces proizvodnje je u potpunosti zaokružen – od sopstvenog grožđa, preko proizvodnje vina vrhunskog kvaliteta do pinterske radionice u kojoj se proizvodi burad u kojoj odležava vinski destilat. Potrošači su prepoznali ovaj jedinstveni kvalitet i zbog toga izvozimo u više od 20 zemalja.”