Jedinstvena Rubin vina za BeoWine

J e d i n s t v e n a R u b i n v i n a z a B e o W i n e

Facebook
Twitter
LinkedIn
Grandiozan spektakl pripremio je kruševačku Rubin za ovogodišnji BeoWine, a čitav događaj donekle je posvećen novim vinima i njihovim etiketama, potpuno jedinstvenim na srpskom tržištu vina.
Double barrique, tako se zove originalna nova linija vina u kojoj su za sad etikete kaberne sovinjona i sovinjon blana, kakve nema niko na ovim prostorima. Reč je o vinima iz berbe 2019 koja nose po 15% alkohola i koja su nakon godinu dana odležavanja u izvanrednom srpskom bariku od 500 litara proizvedenom u Rubinovoj pinteriji, sazrevala dodatnih šest meseci u buradima iste zapremine ali u kojima je prethodno boravio vinski destilat, tačnije čuveni Vinjak 5, čime je dobijen dodatni efekat.
Double barrique Sauvignon Blanc 2019 je jedinstveno vino proizvedeno od grožđa vrhunskog kvaliteta koje je dodatnim barikiranjem zaokružilo pun ukus i harmonizovalo visok postotak alkohola upotpunjen bogatom teksturom raznovrsnih i delikatnih nota hrasta uz atraktivni aromatski kompleks prepun voćnih aroma. Double barrique Cabernet Sauvignon 2019 je snažno vino od grožđa vrhunskog kvaliteta čije  su tamne voćne arome i puni zreli ukusi dodatnim sazrevanjem u buradima čuvene Rubinove Petice postali intenzivniji, bogatiji i kompleksniji sa posebnim notama hrasta i finim mekanim taninima u dugotrajnoj završnici.
– Vino je praktično nastalo kao eksperiment a po ideji koja dolazi iz vrha menadžmenta vinarije sa željom da se uz atraktivnu i modernu etiketu, te nešto drugačije vino, zaintrigira čak i neka nova populacija ljubitelja vina ali i iznenade oni koji već tradicionalno uživaju u vrhunskim Rubin vinima – objašnjava Violeta Živić, tehnolog i šef radne jedinice Vinarstvo Rubin. – Za početak trebalo je dobiti vrhunsko osnovno vino sa potencijalom da podnese dodatno barikiranje, što se posebno dobro ispostavilo kod belog sovinjona koji je imao baš takvu strukturu i telo. Na taj način sada jedinstvena vina na ovom prostoru dobila su posebne arome vanile, hrasta, vrlo kompleksne aromatike u kojoj se sortnost besprekorno prepoznaje. Prve godine uradili smo svega po 500 litara crvenog i belog vina, ali idemo dalje, eksperiment je u potpunosti uspeo što će, sigurna sam, utvrditi i posetioci našaeg štanda na Beogradskom BeoWine sajmu.
Violeta Živić, tehnolog i šef radne jedinice Vinarstvo Rubin
Rubinova vina iz linije Amante, penušavac Vronsky, kao i ona iz linije Vina sa pečatom samo su prošle godine donela 13 medalja sa najvećih svetskih nadmetanja iz Londona, Beča, Hong Konga, od dvostrukog zlata za Amante Matea 2018 na CWSA do zlata za penušavac na Mundus Vini u Nemačkoj. Treba pomenuti da je i Vinjak 5 V.S.O.P. osvojio zlato u Hong Kongu, a da je prošle godine promovisan i Hedonic vinjak star 50 godina što sve govori u prilog tome da će poseta raskošnom štandu Rubina biti istinski doživljaj za sve ljubitelje vina i vinskih destilata.   |
Foto: Boban Vidović
Katerina Monroe
Katerina Monroe

@katerinam •  More Posts by Katerina

Congratulations on the award, it's well deserved! You guys definitely know what you're doing. Looking forward to my next visit to the winery!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *