Mundus Vini 2020; Zlatne medalje za Rubin Merlot i Amante Carmen

M u n d u s V i n i 2 0 2 0 ; Z l a t n e m e d a l j e z a R u b i n M e r l o t i A m a n t e C a r m e n

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na 26. međunarodnom takmičenju MUNDUS VINI 2020 održanom u Nemačkoj, vinarija Rubin osvojila je dve zlatne medalje za vina: Rubin Merlot 2017 i Amante Carmen 2016. Veličinu ovog prestižnog takmičenja oslikavaju impresivne cifre: konkurencija od 7,500 vina koje je ocenjivao žiri od 268 eksperta iz 54 zemlje sveta.

Ovo je već četvrta medalja sa svetskih takmičenja za premium vino Amante Carmen, kupaže sorti Prokupac, Marselan i Merlot. Prva svetska medalja za novo vino Merlot 2017, lansirano u septembru 2019. godine najznačajnija je potvrda kvaliteta ovog proizvoda. Vino Merlot 2017 deo je najbrže rastuće palete u vinariji „Vina sa pečatom“.

– Ponosni smo što su vina iz Srbije osvojila zlatne medalje na još jednom svetskom takmičenju. Ovom nagradom opravdano je poverenje naših potrošača. U vinariji smo od 2008. godine zakupili i zasadili preko 800 hektara vinograda i danas imamo ukupno 1.200 hektara zemlje pod vinogradima. Razvoj vinogradarstva fokusiramo na deo centralne i južne Srbije, a prioritet nam je rejon Tri Morave u kome je locirana sama vinarija, gde se i nalazi najveći deo naših vinograda. Nagrade i medalje na svetskim takmičenjima koji se nižu iz godine u godinu, govore o predanosti naših zaposlenih u proizvodnji i negovanju vina vrhunske klase – istakao je generalni direktor vinarije Rubin Zoran Bekrić.

Katerina Monroe
Katerina Monroe

@katerinam •  More Posts by Katerina

Congratulations on the award, it's well deserved! You guys definitely know what you're doing. Looking forward to my next visit to the winery!